Het Belgische nachtleven zit in de hoek waar de klappen vallen.

Technoclub Kompass kwam in aanvaring met het Gentse stadsbestuur en een uitgaanscomplex met Club Vaag greep naast een vergunning in Antwerpen, en nu doet Café d’Anvers de boeken toe. Dat meldt Focus Knack. Het nieuws over de sluiting stond gisteren onder meer te lezen op de Facebookpagina van assistant-manager van de club Romy Mertens.

Ze schrijft: 'Bijna 10 jaar heb ik ervan mogen genieten.Veel ups en downs, maar toch stond ik er elk weekend. Prachtige vriendschappen aan overgehouden en een boek vol herinneringen. Te veel om zelfs te onthouden. Het slaat in als een bom, maar waar de ene deur sluit, gaat de andere open.Het einde van een geweldige club met geweldige mensen achter die er alles aan gedaan hebben om ze recht te houden, ondanks alle tegenslagen. Dit was één van de meest legendarische clubs die België heeft gehad.'

De club zou in het najaar haar dertigste verjaardag vieren. Ze kent een rijke geschiedenis en wordt beschouwd als de tempel van het Antwerpse nachtleven, zeker door liefhebbers van house en techno. De club had een goede reputatie en dook meermaals op in lijstjes van de beste honderd clubs ter wereld. 

Waarom ze sluit is vooralsnog onduidelijk. Maar dat het de laatste jaren wat minder goed ging met de discotheek is duidelijk. Eigenaar Pim De Rhoodes vroeg vorig jaar nog een vergunning aan om het pand om te bouwen tot een mega­bordeel. Dat verzoek werd begin maart door de stad afgewezen.