Seniorenkonvent gaat overstag en tekent doopcharter KU Leuven
Foto: rr

De KU Leuven drong er de voorbije weken bij alle studentenclubs op aan om het algemene doopcharter te ondertekenen. Na de vrouwenclubs gaan nu ook de mannenclubs akkoord.

Initieel wou het Seniorenkonvent, de organisatie die de mannenclubs overkoepelt, een eigen doopcharter lanceren. Omdat de eigen interne regelgeving dicht aansluit bij het algemeen geldende doopcharter, heeft het Seniorenkonvent nu besloten om het charter van de KU Leuven te ondertekenen.

Rector Luc Sels is tevreden met die evolutie. ‘Zowel het opstellen van een eigen regelgeving als het uiteindelijk ondertekenen van ons charter toont aan dat ook het Seniorenkonvent concrete stappen wil zetten met oog op veiligheid en respect’, klinkt het in een persbericht. ‘Dit gaat om gezond verstand, basisrespect voor de medemens en veiligheid. Ik ben blij dat we vandaag duidelijkheid hebben en ik hoop ten zeerste dat de mensonterende en gevaarlijke activiteiten van december 2018 nooit meer herhaald worden.’

Sanda D.

Het nieuwe doopcharter komt er na de dood van een student tijdens doopactiviteiten van de club Reuzegom. Sanda D. bezweek op 5 december 2018 na een uit de hand gelopen tweedaagse studentendoop in Vorselaar. De student moest er urenlang halfnaakt in de koude  in een put zitten en grote hoeveelheden vissaus drinken. Hij overleefde het niet. Twee andere schachten waren onwel geworden, maar overleefden.