Topman Blokker koopt winkelketen zelf op
Foto: BELGA

Blokker heeft een nieuwe eigenaar: de huidige ceo Michiel Witteveen koopt de keten over van de gelijknamige familie.

Dat meldt de huidige eigenaar, de familie Blokker. Witteveen wordt ook eigenaar van Big Bazar en franchiseformule Marskramer.

Van de familie Blokker krijgt Witteveen nog een niet nader genoemd bedrag mee om de uit 1896 stammende onderneming weer tot bloei te brengen. Witteveen zal zelf ook investeringen doen.

Een woordvoerder stelt dat er onder de nieuwe eigenaar in eerste instantie waarschijnlijk weinig zal veranderen. Witteveen kent het bedrijf immers al goed en hij heeft vorig jaar zelf het nieuwe strategische plan opgesteld. Witteveen werd in 2017 bestuurder van Blokker. In de loop van vorig jaar kwam hij als waarnemend topman aan het hoofd te staan van de onderneming.

‘De organisatie kan zich nu weer volledig richten op de toekomst’, zegt de familie Blokker. ‘Vanzelfsprekend zullen wij dat proces ook in de toekomst met veel belangstelling volgen, want het bedrijf blijft natuurlijk voor altijd in ons hart.’

Bezem door het concern

Bij het verlieslijdende Blokker is de afgelopen jaren al flink de bezem door het concern gehaald, onder druk van forse concurrentie van webwinkels en de opkomst van budgetketens als Action. Het concern besloot zich volledig te richten op de Blokker-keten zelf. Andere ketens zoals Leen Bakker en Intertoys zijn verkocht en Marskramer werd teruggebracht tot een franchiseorganisatie. De koerswijzigingen gingen eerder al gepaard met het sluiten van honderden winkels en het schrappen van vele banen.

In Nederland telt winkelketen Blokker nog 352 eigen vestigingen en 77 franchisewinkels. Er werken circa 5.400 mensen. In België en Luxemburg heeft de keten nog eens 128 winkels en 670 medewerkers. Discounter Big Bazar is in Nederland en België samen goed voor 133 winkels en ruim 1.600 werknemers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig