Negentienjarige doodrijder Koekelberg had voorlopig rijbewijs
Het dodelijke ongeval vond plaats op de Jetselaan in Koekelberg, in de buurt van het metrostation Simonis. Foto: Google

De negentienjarige bestuurder B.H.F. die zondag een dertigjarige voetgangster dood reed, had alleen een voorlopig rijbewijs. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

Het voorlopig rijbewijs van de jongeman werd voor vijftien dagen ingetrokken. Zondag werd de bestuurder na verhoor al vrijgelaten.

Het onderzoek van het Brusselse parket is nog lopende. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld en het parket analyseert onder meer de camerabeelden aan de plek van het ongeval.

Het dodelijke ongeval deed zich voor omstreeks 11.30 uur op de Jetselaan in Koekelberg, in de buurt van het metrostation Simonis. Twee wagens stonden er stil om de vrouw over te laten steken op het zebrapad. De negentienjarige B.H.F. haalde de wagens langs rechts in over het fietspad en reed toen de vrouw aan. Het dertigjarige slachtoffer werd weggekatapulteerd en was op slag dood. Er zaten ook nog twee passagiers in de auto.

Het parket verhoorde de bestuurder en liet hem zondag opnieuw vrij. Hij bleek niet onder invloed van alcohol of drugs. Er is geen verdere informatie over de identiteit van het slachtoffer.

Intussen pleiten zowel CD&V als Groen ervoor om van heel Brussel een zone 30 maken. Maar dat heeft alleen zin als ook de pakkans gevoelig stijgt, zeggen beide partijen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig