Zanger The Cure wimpelt overenthousiaste reporter af
Robert Smith. Foto: AFP

Robert Smith, oprichter van The Cure, was niet onder de indruk na een inhuldiging in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Een extreem enthousiaste reporter die hoopte dat de Brit ook uitzinnig van vreugde zou zijn, kreeg een koude douche.

De zanger, bij het grote publiek bekend van hits als ‘A Forest’ en ‘Friday I’m in love’, werd op de rode loper aangesproken door een kirrende reporter die meteen vroeg: ‘Ben je even opgewonden als ik?’ Iets waar Smith heel droog op antwoordde: ‘Zo te horen niet.’

De vrouw opperde nog dat het enthousiasme wel zou volgen ‘na een paar drankjes’. ‘God behoede ons’, monkellachte Smith die opmerking weg. Van het feit dat de zanger eerder al getuigde over zijn vroegere alcoholproblemen leek de interviewer niet op de hoogte.

Echt goed kwam het daarna niet meer. De vrouw bleef bij elke vraag luidruchtig lachen en zat duidelijk niet op dezelfde golflengte als Smith. Zo wou ze weten of ze tijdens het optreden ‘op de gitaar van Smith’ mocht zitten, wat volgens hem toch ‘lastig’ zou worden. Ze polste ook naar de ‘holy shit’-momenten uit de carrière van de groep, waar Smith toch wat extra uitleg voor nodig had.

The Cure debuteerde in 1979 met het album Three imaginary boys en kwam sinds 2004 in aanmerking om in de Rock ’n roll hall of fame te worden opgenomen. Deze zomer staat de groep ook op het podium van Rock Werchter.

Radiohead

Behalve The Cure werden dit weekend ook Radiohead, Janet Jackson, Def Leppard, Stevie Nicks, Roxy Music en The Zombies opgenomen. Niet alle acts kwamen zelf de inhuldiging bijwonen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in