Elise Mertens en Aryna Sabalenka winnen na Indian Wells ook WTA Miami
Foto: AFP

Twee weken na hun titel in Indian Wells, hebben Elise Mertens en de Wit-Russische Aryna Sabalenka zondag ook het dubbelspel in Miami (9.035.428 dollar) gewonnen. In de finale versloegen ze de Australische Samantha Stosur en de Chinese Zhang Shuai in 1 uur en 24 minuten met 7-6 (7/5) en 6-2.

Voor Mertens is het de negende WTA-titel in het dubbelspel, de tweede aan de zijde van Sabalenka en na Indian Wells ook de tweede op een toernooi van een dergelijk niveau. Sabalenka boekte in haar vierde finale een derde dubbeltitel. In Lugano werd ze in april vorig jaar met haar landgenote Vera Lapko nog van de titel gehouden door Mertens en Kirsten Flipkens. Daarnaast won Mertens met de Nederlandse Demi Schuurs in 2018 in Hobart, Rosmalen en Wuhan en in 2017 in Guangzhou, met de Luxemburgse Mandy Minella in 2016 in Limoges (125K) en met An-Sophie Mestach in 2016 in Auckland. Na hun “Sunshine Double” zijn Mertens en Sabalenka al tien wedstrijden lang ongeslagen.

Op de WTA-dubbelranking stijgt Mertens van de tiende naar de zesde plaats, haar hoogste positie tot nog toe. Sabalenka maakt een sprong van dertien plaatsen naar de 21e stek.