Vrees voor breuken bij Romain Bardet na valpartij in Ronde van Catalonië
Foto: Photo News

Het Franse AG2R-La Mondiale zat zondag in de hoek waar de klappen vielen in de Ronde van Catalonië (WorldTour). Zowel Romain Bardet als Tony Gallopin vielen letterlijk uit en worden komende week nader onderzocht. Bij de Franse rondehoop Bardet is er vrees voor breuken.

Gallopin en Bardet waren slachtoffers van een grote valpartij op veertig kilometer van de aankomst van de zevende etappe in Catalonië. Beiden waren genoodzaakt op te geven. Hun ploeg meldt dat Gallopin een trauma aan de linkerschouder opliep. Bardet kreeg een stevige klap op de ribben.

“De crash was erg zwaar omdat we heel snel aan het afdalen waren”, aldus Bardet, die sportief geen hoge ogen had kunnen gooien in Catalonië. “Ik bezeerde mijn ribben, maar de gevolgen konden nog veel zwaarder geweest zijn. Ik wacht nu op de resultaten van de onderzoeken, maar dit was niet het verwachte resultaat voor deze grote blok wedstrijden in maart.”

Axel Domont, een ploegmaat van Bardet en Gallopin die vrijdag uitviel in Catalonië, onderging dit weekend nader onderzoek. Daarbij werd een breuk aan het bekken vastgesteld, die Domont minstens zes weken competitie zal kosten.