Thomas De Gendt is ook bergkoning in Catalonië: “Ik weet heel goed waar mijn beperkingen liggen”
Foto: Photo News

In zijn tweede WorldTour-rittenkoers op rij mocht Thomas De Gendt (Lotto Soudal) het bergtruitje meenemen naar huis. Na zijn vroege vlucht in de slotetappe van de Spaanse Ronde van Catalonië liet hij noteren dat hij eigenlijk voor de ritzege wou gaan.

LEES OOK. Thomas De Gendt pakt bergtrui in Ronde van Catalonië, Miguel Angel Lopez houdt stand en pakt eindzege

“Het plan was om deel uit te maken van de vroege vlucht, niet enkel om de bergtrui veilig te stellen, maar ook om voor de ritzege te gaan”, aldus De Gendt. “Uiteindelijk komt de winnaar uit de ontsnapping en bleek het dus zeker de juiste tactiek. Echter had ik jammer genoeg niet meer de benen om mee te gaan met Formolo. Ik wist dat ik op de eerste drie hellingen de punten moest pakken om zeker te zijn van het bergklassement. Daarna viel Formolo meteen aan, maar ik had geen antwoord meer klaar. Na een lastige week in Catalonië en zeker ook een zware Parijs - Nice was het vat een beetje leeg vandaag.”

“Ik kijk uiteraard tevreden terug op de Ronde van Catalonië. Vooral de ritoverwinning was heel mooi en het deed deugd om al een zege op mijn naam te kunnen schrijven. De bolletjestrui erbovenop is een mooi extraatje. Natuurlijk wou ik de leiderstrui zo lang mogelijk verdedigen, maar een goed klassement heeft er nooit echt ingezeten. Ik weet ook heel goed waar mijn beperkingen liggen bergop. Ik heb zes van de zeven dagen rondgereden in een leiderstrui, dus kan ik met zekerheid zeggen dat ik een geslaagde week achter de rug heb.”

De Gendt, uiteindelijk 36e in de eindstand, gaat nu een tijdje uit competitie: “Na een lange stage in Calpe wordt de Ronde van Romandië (30 april tot en met 5 mei) mijn eerstvolgende wedstrijd.” Daarna wil de aanvalsspecialist de drie grote ronden afwerken.