STVV spoelt kater van gemiste Play-off 1 door met zege tegen Charleroi
STVV maakte in het slot het verschil. Foto: belga
STVV is na het nipte missen van Play-off 1 haar campagne in Play-off 2 goed begonnen. De Kanaries kwamen vroeg op achterstand tegen Charleroi, maar wisten dat uiteindelijk nog om te buigen na een overwinning. Het werd 3-1, Ceballos en Sylla maakten in de laatste 10 minuten het verschil.

Met STVV en Charleroi stonden respectievelijk de nummers zeven en negen van de reguliere competitie tegenover elkaar, twee teams die op deelname aan Play-off I hadden gehoopt. Tien minuten ver op Stayen maakte Charleroi zijn goede bedoelingen in Play-off II al meteen duidelijk. Bruno lanceerde Morioka met een knappe doorsteekpass, de Anderlecht-huurling trapte het leer voorbij Steppe. In het slot van de eerste helft hing De Sart de bordjes in evenwicht, hij besloot door de benen van Penneteau: 1-1.

Na de pauze ging vooral STVV op zoek naar de winnende treffer. Die vond het ook in de 80e minuut. Invaller Ceballos scoorde op aangeven van Asamoah. Sylla zette in de 90e minuut de kers op de taart, de ingevallen aanvaller vloerde Penneteau nadat die redding had gebracht op een poging van Acolatse.

In de stand komt STVV aan de leiding naast Eupen, dat zaterdag met 1-2 won bij KV Oostende. Zondagavond (20u) spelen Westerlo en Beerschot Wilrijk hun eerste partij in PO2a.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in