Mick Schumacher kan polepositie niet verzilveren, Ghiotto wint sprintrace F2
Mick Schumacher Foto: Instagram
Mick Schumacher is er niet in geslaagd om zijn eerste polepositie in de Formule 2 om te zetten in een overwinning. Luca Ghiotto mocht zegevieren, Mick Schumacher eindigde de race als zesde.

 Nadat de 20-jarige zoon van Michael Schumacher de hoofdrace gisteren als achtste finishte mocht hij door een omgekeerde gridvolgorde voor de eerste acht posities de zogenaamde 'sprintrace' van op de polepositie aanvatten.

Schumacher kende een goede start en behield zijn leidersplaats maar moest deze na twee ronden alsnog afgeven aan Sette Camara. Een ronde later moest Schumacher ook Ghiotto en Latifi laten passeren.

Wat later in de race werd Camara onder druk gezet door Ghiotto en die nam vervolgens de leiding over in de race. Terwijl de Italiaan halverwege de race zo'n zes seconden voorsprong had besloot Ghiotto als eerste van de toppers de pits op te zoeken.

Na zijn pitstop slaagde Ghiotto er echter redelijk vlot in om zich terug naar voor in de race te knokken en de overwinning te behalen. Mick Schumacher kende dan weer een uitdagende race en moest aan het einde op versleten banden nog een stevig duel uitvechten met de Nederlander Nyck De Vries. Schumacher slaagde er echter in om zijn positie te handhaven en finishte als zesde.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: