Thierry Neuville wint Rally van Corsica en neemt WK-leiding over
Foto: AFP

Met een vierde plaats in de afsluitende powerstage heeft Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe) zondag de Rally van Corsica gewonnen, dat is de vierde WRC-manche van het seizoen.

Voor de start van de powerstage moest onze landgenoot 11,5 seconden goedmaken op de Brit Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC), die zondagochtend de leidersplaats even had overgenomen van Neuville. De Brit finishte na een lekke band echter als laatste in de powerstage, op bijna anderhalve minuut van winnaar Kris Meeke. Neuville had genoeg aan een vierde plaats om de rallyzege veilig te stellen. In de eindstand heeft hij een voorsprong van 40,3 seconden op de Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3 WRC), Evans moet vrede nemen met een derde plaats in Corsica.

Voor de dertigjarige Neuville was het de tiende WRC-zege in zijn carrière, de eerste van het seizoen en zijn derde in Corsica, na eerdere zeges in 2011 en 2017. In de WK-stand neemt onze landgenoot de leiding over van de Est Ott Tänak. De vijfde WRC-manche van het seizoen vindt van 25 tot 28 april plaats in Argentinië.