Volleybalclub Menen vindt toch nieuwe geldschieters en maakt volgend seizoen doorstart op hoogste niveau
Foto: VDB

Enkele maanden na het aangekondigde afscheid van voorzitter Pierre Vandeputte heeft Par-ky Menen nieuwe geldschieters gevonden. De club maakt volgend seizoen een doorstart in de EuroMillions Volley League, zo maakte de eersteklasser zaterdag bekend voor de start van het competitieduel tegen Roeselare (0-3).

“Na vele vergaderingen van de werkgroep en talrijke gesprekken met potentiële sponsors is er nu namelijk witte rook”, klinkt het in een mededeling. “Eindelijk, zou je kunnen zeggen, maar het verzamelen van de nodige garanties kon nu eenmaal niet snel-snel. Het is een feit dat het afscheid van de voorzitter een groot gat sloeg in de financiën van de club. Dat dit niet zomaar gevuld kon worden, was van bij het begin zonneklaar. Bovendien wilde de werkgroep geen risico’s nemen en eerst zeker zijn dat het vooropgestelde budget bijeengehaald zou kunnen worden.”

“De voorbije periode zijn grote stappen gezet in de richting van een doorstart. Nieuwe sponsors werden bereid gevonden om Par-ky Menen te steunen, meerdere onder hen zelfs voor drie jaar. De bedoeling is namelijk niet het nog 1 jaar te rekken, maar op lange termijn een vaste waarde te blijven binnen het Belgische topvolleybal. Ook veel bestaande partners hebben hun engagement ondertussen verlengd. En ook al wegen de laatste loodjes vaak het zwaarst, toch heeft de werkgroep er goede hoop op dat de doelstelling in de nabije toekomst gehaald kan worden. Nieuwe sponsors zijn in dat opzicht nog steeds welkom. Af is het werk nog niet, maar de eindmeet komt in zicht”, besluit de club.