Lewis Hamilton:
Lewis Hamilton en Charles Leclerc die de pole voor de GP van Bahrein veroverde Foto: Mercedes F1 team
Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein genoegen nemen met de derde tijd op zo'n drie tienden van polesitter Charles Leclerc. Hamilton vreest dat Ferrari een serieuze voorsprong heeft, ook tijdens de race.

"We hebben een ongelooflijke snelheid bij de Ferrari's gezien," zei Hamilton na afloop van de kwalificatie. "Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat we ons uiteindelijk zo dicht bij hen zouden bevinden."

"Ze haalden een serieuze snelheid op de rechte stukken, dat is waar we heel wat tijd verloren, op het rechte stuk."

"Op de één of andere manier hebben ze iets gevonden waarmee ze veel meer snelheid halen op de rechte stukken. De snelheid op de rechte stukken, daar zijn we onze tijd verloren."

"In de eerste sector verloren we zo'n twee of drie tienden op het rechte stuk, wat echt aanzienlijk is."

Volgens Hamilton verschilt het circuit in Sakhir opmerkelijk van dat in Australië en is dat een mogelijke verklaring waardoor de Scuderia in Bahrein veel competitiever voor de dag komt. Bovendien ondervond Mercedes de voorbije jaren vaak de nodige moeilijkheden in Sakhir.

"Ik denk dat het een circuit is dat de voorbije jaren, om welke reden dan ook, niet zo goed bij onze wagen paste. Vandaag hebben we het echter redelijk goed gedaan," besloot Hamilton.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: