Geïrriteerde buurman dwarsboomt nieuwe bankkraak via tunnel
Foto: MARC HERREMANS

Het Belfius-filiaal in Oudergem (Brussel) was bijna leeggeroofd via een zelfgegraven tunnel. Toen besliste een buurman nietsvermoedend de politie te bellen ‘omdat die renovatiewerken van de buren wel heel lang duurden’. Dat schrijft La Capitale.

Een woning die naast de bank Belfius ligt in de Sint-Juliaanskerklaan in Oudergem wordt al enkele maanden gerenoveerd. Tot grote ergernis van de buurman aan de kant, die zijn buik vol had van het lawaai. Net vorige zondag besliste hij, nietsvermoedend, dat het nu wel heel erg was. De man klopte aan bij de woning en vroeg de deur te openen. Toen iemand hem kort toesprak met een Pools accent, aldus de buurman, besloot hij dat het welletjes was geweest en belde de politie.

Die ging langs in de woning en ontdekte er graafwerken en een beginnende tunnel richting de bank. Er was al een relatief groot gat geboord van 35 centimeter diep. Van de verdachten was geen spoor.

Het is de tweede keer op korte tijd dat overvallers een bankkraak (proberen te) plegen via een zelfgegraven tunnel. Begin februari werd ook Antwerpen opgeschrikt door een bankkraak met een zeker ‘La casa de papel-gehalte’ bij de Fortis-bank op de Belgiëlei. De daders slaagden erin om via een tunnelsysteem de bank binnen te dringen in de kluizenzaal. Ze gingen aan de haal met de inhoud van een dertigtal kluizen, maar werden achteraf ontmaskerd door een slijpschijf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in