Knap beursdebuut voor Uber-rivaal Lyft
Ceo Logan Green (in het midden) en voorzitter John Zimmer (centraal links in beeld) enthousiast bij de opening van NASDAQ. Foto: afp

Taxibedrijf Lyft is vrijdag bij zijn debuut op de beurs in New York meteen flink in waarde gestegen. De rivaal van Uber werd door beleggers gewaardeerd op zowat 25 miljard dollar.

De uitgifteprijs van de aandelen was vastgesteld op 72 dollar, maar Lyft opende uiteindelijk met een koers van 87,24 dollar. De in San Francisco gevestigde onderneming haalde ruim 2,3 miljard dollar op door circa 32,5 miljoen aandelen in de markt te zetten. De opbrengst wordt deels gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en overnames.

Lyft kondigde eerder deze maand aan bij zijn beursgang zo’n 2,1 miljard te willen ophalen.

Lyft is in tegenstelling tot Uber alleen in Noord-Amerika actief. Door zijn lageprijzenpolitiek heeft Lyft trouwens al een derde van de taximarkt overgenomen van Uber.

Uber maakt naar verwachting later dit jaar ook zijn debuut op de beurs. Met een geschatte waardering van 100 miljard tot 120 miljard dollar is Uber nog een stuk groter. Beide bedrijven zijn verlieslatend.