‘Dodo la Saumure’ aangehouden voor sekshandel
Dodo la Saumure tijdens het proces tegen Dominique Strauss-Kahn. Foto: AFP

Dominique Alderweireld, alias ‘Dodo la Saumure’, is vrijdag in Bergen aangehouden. Hij is in verdenking gesteld van sekshandel en aanzetten tot ontucht. Dodo la Saumure is vooral bekend van het proces tegen gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) in 2015

Dodo was lange tijd gewoon een derderangspooier uit het milieu van de goedkope bars. Maar in 2011 werd hij van de ene dag op de andere wereldberoemd, want zijn naam werd toen in een adem geciteerd met die van Dominique Strauss-Kahn, de gevallen baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dodo en zijn vrouw Béatrice Legrain zouden meisjes geleverd hebben voor de beruchte seksfeestjes van DSK, onder meer in het Carlton-hotel in Rijsel.

Dodo la Saumure (saumure is letterlijk een pekel/augurk, maar is volkse taal voor pooier), bezit intussen verschillende bars in de Frans-Belgische grensregio. In februari verhinderde de burgemeester van Mesen, Sandry Evrard, nog dat de Fransman in het centrum van zijn stad een bordeel zou openen.

In september 2014 kreeg Dominique Alderweireld van het Bergense hof van beroep al eens een celstraf van vijf jaar met uitstel voor de volledige periode voor identieke feiten. Dat uitstel kan nu worden ingetrokken omdat hij dus opnieuw verdacht wordt van sekshandel.

‘Mijn cliënt houdt vol dat er een vorm van hypocrisie bestaat over de kwestie. Prostitutie wordt getolereerd, maar is nooit gelegaliseerd’, zegt zijn advocaat. ‘Hij heeft politici ontmoet over de legalisatie om juridische problemen te vermijden.”

In 2015 werd Alderweireld trouwens, net als DSK zelf, vrijgesproken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in