En toen verslikte de premier zich in zijn woorden, en had hij het over 'een nationaal-socialistische' cocktail. Met nog acht weken te gaan voor de verkiezingen is het balen voor Charles Michel.
 

Charles Michel heeft op een verkiezingscongres gewaarschuwd voor een alliantie tussen N-VA en de socialisten. Een ‘nationaal-socialistische’ cocktail, noemde hij dat. En wie opgelet heeft tijdens de lessen geschiedenis, weet: daar komt ruzie van. Het bleek om een ongelukkige verspreking te gaan. Maar ze toont wel hoe strak de zenuwen gespannen staan met nog acht weken te gaan voor de verkiezingen. Michel heeft het moeilijk. Ook binnen zijn eigen partij, de MR. Is dat de prijs die hij voor zijn regering betaalt?

Credits

Journalisten Jan-Frederik Abbeloos en Bart Brinckman | Host Alexander Lippeveld | Audioproductie Alexander Lippeveld | Muziek Brecht Plasschaert | Eindredactie Wouter Van Driessche

Over deze podcast

Wie trekt er aan de touwtjes, voor en achter de schermen? En wat speelt daar allemaal? In De MachtWacht, op vrijdag, hoort u het van Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos en een gast. Alexander Lippeveld interviewt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in