De terugkeer van het Simplistisch Verbond
Foto: npo 2 / vpro
Wie zijn spaargeld toch maar liever niet toevertrouwt aan Vier en Dina Tersago in Blind getrouwd, kan vanavond onder meer terecht bij NPO 2, dat het Simplistisch Verbond van Van Kooten en De Bie nog eens vanonder het stof haalt.

Terzake  - Canvas, 20.00 uur

Een groot luik Brexit met professor Piet Eeckhout (UCL), die verbonden is aan het European Institute in Londen. Lia van Bekhoven brengt het meest recente nieuws. Voorts gaat Jan Denys in op het rapport waarin Randstad stelt dat België er op de arbeidsmarkt niet op is vooruitgegaan de voorbije tien jaar.

Van Kooten en De Bie - NPO 2, 20.25 uur

De VPRO haalt Het Simplistisch Verbond nog eens vanonder het stof. Deze compilatie staat in het teken van de Boekenweek, met als thema ‘De moeder de vrouw’. Benieuwd wat de Vieze Man daarmee kan.

De afspraak - Canvas, 20.30 uur

Maarten Boudry komt praten over zijn nieuwe boek ‘Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat’. Journaliste Annelies D’hulster (Mo) gaat in op het niet meer inzetten van schepen voor vluchtelingen op de Middellandse Zee en Rik Torfs praat over seksueel misbruik bij de getuigen van Jehova.

Blind gekocht - Vier, 20.35 uur

Geef al uw spaargeld aan Dina Tersago, is het uitgangspunt van dit programma. Dina koopt dan met dat geld een woning voor u, zonder u daarover te consulteren. Als uw smaak in huizen niet de hare is, dan hebt u pech. Deze vastgoedvariant op Blind getrouwd is Dina’s eerste werk voor Vier.

Pano - Eén, 21.30 uur

Dokter Karel Decaestecker, vroeger een getuige van Jehova, over hoe zijn wereldbeeld als kind helemaal vervormd geraakte.

Van Gils & gasten - Eén, 22.05 uur

Natali Broods en Joke Devynck zijn te zien in de Zweedse crimireeks Stkhlm Requiem.
Francesco Vanderjeugd, lange tijd de jongste burgemeester van het land, stond zijn derde plaats op de lijst af aan Mercedes Van Volcem. Een openhartig gesprek over politiek en de moeilijke periode waar hij vorige zomer door ging. 
Suzan en Freek werden bekend door de covers die ze brachten op YouTube. Intussen hebben ze een gouden plaat aan de muur hangen en worden ze ook met hun eigen geschreven nummers gedraaid op Radio 2 en MNM. 
Topdokter Karel Decaestecker praat over zijn job en zijn leven.

Telefacts - VTM, 22.25 uur

Moeten leerkrachten in de VS gewapend voor de klas staan? President Trump vindt van wel. Maar niet alle schoolbesturen zijn het met hem eens.

De waarheid over mijn vader, NPO 2, 22.55 uur

Documentaire waarin de Nederlands-Amerikaanse journaliste Clarice Gargard onderzoekt wat voor man haar Liberiaanse vader was, die diende onder het schrikbewind van Charles Taylor.