Naast de autosnelwegen hangt een nieuwe affiche. 'Je hebt kijken en je hebt kijken kijken'. Blijkbaar is er een link tussen Temptation Island en verkeersveiligheid.

Een zekere Haroon is verantwoordelijk. In 2016 belandde hij op Temptation Island. Als officiële vriend van Ayse moest hij aan alle verleidingen - lees schaars geklede dames - weerstaan.

Wat hem maar ten dele lukte. Want Haroon keek wel heel graag naar de meisjes die door de tv-zender waren ingehuurd om hem te verleiden. 'Kijken?' zei Haroon. 'Je hebt kijken en je hebt kijken kijken.' En dat laatste deed onze Temptation-held niet.

De uitspraak ging een eigen leven leiden. (Haroon drukte kijken kijken ook af op T-shirts en petjes.) En nu staat de uitspraak overal in Vlaanderen naast de autosnelwegen. Iedereen weet nu dat er kijken is en kijken kijken.

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde is verantwoordelijk voor de boodschap en wil nog niet helemaal vertellen waarover het gaat. Want de affiche die u vandaag ziet is een teaser en wordt zondag vervangen door de echte boodschap.

Maar goed, dat u in het verkeer best goed uitkijkt, zal u niet verrassen. En dat de campagne over motorrijders gaat, dat mogen we nu ook al weten. De rest verneemt u zondag. Want er is weten en er is weten weten.