Onze wijnvrouw Simonne Wellekens is verkozen tot 'wine lady of the year'
Foto: rr
Simonne Wellekens, die voor De Standaard Magazine regelmatig over wijn schrijft, is verkozen tot Wine Lady of the Year.

Deze award 'wine lady of the year' wordt uitgereikt door dezelfde organisatie die ook de sommelier van het jaar kiest. Met de award wordt 'het belang onderstreept van de vrouw in de wijnwereld van vandaag'.

Er zijn maar twee basisvoorwaarden om te mogen meedoen: vrouw en Belgische nationaliteit.

De award gaat dit jaar naar Simonne Wellekens. De jury noemt haar 'een icoon in haar domein'.

Voorts zegt het rapport: 'Wellekens paart technische vorming, een klinisch chemische opleiding, aangevuld met de opleiding in likeurstokerij en wijnkunde, aan een verfijnd en trefzeker smaakpalet. Bovendien is zij docent wijnen en druivenrassen, wijnjournaliste bij De Standaard en in het programma Smaak bij de televisiezender Vitaya was zij een bekend gezicht. Ze is eindredacteur bij Ken Wijn Magazine, het tijdschrift van de Vlaamse Wijngilde. Ze is ook heel bekend om haar supermarktwijngids 1001 Supermarktwijnen, waarvan ze vier edities uitgaf.'

Eerder werd Wellekens al bekroond als 'Ambassador of the Year 2003 New World Wines'. Ze zetelt ook in het bestuur van de Commanderij Cuvée als erewijnmeester en is voorzitter van Commanderij Bellebeek. Ze is eveneens medeoprichter van de Commanderie de Bordeaux Vlaanderen.