Parket laat aanklachten voor verzonnen aanval van Empire-acteur vallen
Foto: AFP

De acteur Jussie Smollett werd op januari naar eigen zeggen door twee mannen belaagd omwille van zijn geaardheid. De politie had redenen om aan te nemen dat Smollett de aanval georkestreerd had. Maar het openbaar ministerie seponeert de zaak toch.

De acteur uit de reeks ‘Empire’ dankt zijn vrienden, familie, de mensen uit Chicago die hem steunden. ‘Ik zal jullie voor altijd dankbaar zijn. Ik ben altijd eerlijk geweest.’

Nochtans nam de politie aan dat hij over die bewuste avond in januari niet zo eerlijk was. De homoseksuele acteur zou twee broers 3.500 dollar betaald hebben om een aanval op hem uit te voeren. Ze schopten hem en hingen een touw rond zijn nek. Camerabeelden van de overval werden niet gevonden. Smollett zou een uur voor de aanval met de broers hebben gesproken, en een uur erna ook nog eens. De politie beweerde ook over sms’en tussen de broers en Smollett te beschikken. De broers getuigden tegen de acteur.

Smollett werd van 16 misdrijven verdacht en riskeerde drie jaar cel. Hij werd uit de serie ‘Empire’ geknipt. Toch kent het verhaal opnieuw een plotse wending, nu het openbaar ministerie alle aanklachten laat vallen. Het is niet duidelijk waarom. Het dossier is niet openbaar gemaakt. Volgens de advocaat van Smollett is er geen deal gesloten. Ze hekelde ook de houding van de politie, die de acteur volgens haar veroordeelde voor een proces plaatsvond.