La Gantoise smeert Léopold eerste nederlaag aan sinds winterstop
Foto: BELGA

Racing en Waterloo Ducks kwamen zondag allebei als winnaar uit de bus op de 15e en voorlaatste speeldag in de Audi Hockey League en zijn groepswinnaar in hun respectievelijke poules, terwijl de strijd om de tweede plaats op de laatste speeldag van de reguliere competitie volgende zondag nog razend spannend kan worden.

Beerschot nam thuis met 3-2 de maat van Orée, waardoor de Antwerpenaren tot op één punt komen van die laatste. Beerschot mikt op de tweede plaats in groep A en moet volgende week naar koploper Racing, dat Braxgata met 3-0 versloeg.

In groep B slaagde La Gantoise er als eerste team sinds de winterstop in om Léopold over de knie te leggen. Na het openingsdoelpunt van Cuvelier kantelden de troepen van Pascal Kina de wedstrijd in hun voordeel dankzij Tolini (2x strafcorner) en Desimpel in het slot van de match. La Gantoise grijpt de tweede plaats in groep B, met 9 punten achterstand op leider Watducks, dat een 1-3 achterstand tegen Daring omboog in een 4-3 zege. Het Antwerps duel tussen Dragons en Antwerp eindigde in een ruime 7-1 zege voor die eerste, terwijl Herakles nipt de betere was van White Star (3-2).

De kwartfinales, met heen- en terugmatchen, staan gepland voor zondag 14 en 28 april. De halve finales vinden plaats op 3 en 5 mei, de finales op 11 en 12 mei.