Mick Schumacher Foto: Instagram
Volgens het Duitse 'Auto Bild' zal Mick Schumacher tijdens de F1-test in Bahrein zijn F1-debuut maken.

De 19-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher zal dit jaar uitkomen in de Formule 2, de vroegere GP2 waarin onze landgenoot Stoffel Vandoorne zich tot kampioen kroonde. De raceklasse was voor heel wat rijders een mooie opstapklasse naar de Formule 1 en dat is wat we ook voor Mick Schumacher mogen verwachten.

Mick werd onlangs opgenomen in de Ferrari Driver Academy, het programma waarin Ferrari jonge racetalenten begeleidt. Via de nauwe samenwerking tussen Ferrari en Alfa Romeo Racing, het vroegere Sauber F1 team, zit er volgens 'Auto Bild' een F1-test voor Mick Schumacher in Bahrein aan te komen. Daarover waren er de voorbije weken al geruchten maar volgens 'Auto Bild' zou er nu dus een definitief akkoord zijn tussen Ferrari en Alfa Romeo Racing.

Na de GP van Bahrein vindt er op 2 en 3 april op het circuit van Sakhir een tweedaagse F1-test plaats waarbij er heel wat jonge rijders zonder veel ervaring in de Formule 1 mogen testen. Mick Schumacher zou volgens 'Auto Bild' op één van beide dagen testen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: