Dimitri Van den Bergh gaat kansloos onderuit in achtste finales op European Darts Open darts
Foto: Photo News

Geen kwartfinale voor Dimitri Van den Bergh (PDC-30) op de European Darts Open (PDC/ET1/140.000 pond). De Antwerpenaar moest in het Duitse Leverkusen voor een plaats bij de laatste acht een zware 6-0 nederlaag ondergaan tegen de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-5).

Van den Bergh, die in de tweede ronde met een gemiddelde van meer dan 101 per drie darts de tweevoudige wereldkampioen Adrian Lewis (PDC-14) met 6-2 wandelen stuurde, vond in de achtste finale nooit zijn beste darts. Na een matige eerste leg, prikte Gurney in leg twee een 124 uitworp weg. De 24-jarige Van den Bergh kon geen vuist maken en zag zijn tegenstrever vlot een 4-0 voorsprong nemen. In de vijfde leg wierp “The Dreammaker” twee 180 maximumworpen, maar na vier missers bij het uitwerpen stond het 5-0. Gurney, die in de vijf vorige confrontaties steeds de betere was, wierp in de zesde leg dubbel 14 weg voor een 6-0 overwinning.

Van den Bergh, die volgende donderdag in Rotterdam een wedstrijd mag spelen in de Premier League darts, kwam niet verder dan een gemiddelde van 85.74 per drie darts tegen 94.93 voor Gurney.