Coach van Delfine Persoon krabbelt terug: “Kamp met Katie Taylor nog niet 100% rond”
Foto: Photo News

De kogel leek door de kerk. Onze landgenote Delfine Persoon zal het op 1 juni normaal gezien opnemen tegen Katie Taylor, de regerende wereldkampioene in de WBO, WBA en IBF. Persoon zal tegen de Ierse haar eigen WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigen. Persoons coach Filiep Tampere leek de kamp officieel te bevestigen met een post waarop hij bokshandschoenen uitwisselde met de entourage van Taylor. Maar in een reactie aan Belga krabbelt hij nu terug. “Er zijn nog enkele kleinigheden waarover we het oneens zijn.”

“We exchange signed gloves from katie Taylor to Delfine Persoon fight is on”. De boodschap op de Facebook-pagina van Tampere liet weinig aan de verbeelding over. Het leek een officiële aankondiging van de kamp tussen Persoon en Taylor op 1 juni. Het gevecht hangt al een tijdje in de lucht. Katie Taylor is immers wereldkampioene in drie van de vier grote boksbonden van het vrouwenboksen. Enkel de WBC, waar Persoon de kampioensgordel draagt, ontbreekt in de verzameling van de Ierse. De bevestiging leek er dus te zijn, maar aan Belga laat Tampere nu weten dat het nog niet zover is.

“Het uitwisselen van de handschoenen was enkel een symbolisch gebaar”, legde Tampere uit aan Belga. “De kamp staat hier los van. Die ligt zeker nog niet vast. Er zijn nog enkele kleinigheiden in het contract waarover we het oneens zijn. Het zijn maar kleine zaken, maar we zullen niet boksen als we niet tot een akkoord komen. Eén van de twistpunten is de sponsoring. De sponsors die Delfine al jaren steunen - en die haar hebben geholpen de WBC-titel te behalen en behouden - zouden tijdens de kamp in New York niet in beeld mogen komen. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal niet mee eens. Ik heb er goede hoop op dat we over alles overeenstemming zullen bereiken, maar dat is momenteel nog niet het geval. Ik zit de komende dagen nog samen met onze advocate, die de punten en komma’s in het in het Engels opgestelde contract nog zal nalezen.”

De kamp tussen Persoon en Taylor wordt - als alles goed gaat - op 1 juni gehouden in Madison Square Garden, New York. Opvallend: Persoon, die in het dagelijkse leven bij de federale politie werkt, moet voor die kamp twee maanden verlof nemen om zich optimaal te kunnen voorbereiden.