Drie wagens brandden zondagmorgen uit aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Politie, parket en brandweer kwamen ter plaatse. Volgens de politie is er geen aanwijzing van een link naar de eerdere geweldsdelicten in Antwerpen-Noord.

De brand begon aan één wagen en sloeg over naar twee ernaast geparkeerde wagens. Bij het blussen bleven er vlammen van onder één van de auto’s komen, waardoor de bluswerken iets langer duurden.

De politie sloot de straat af omdat de oorzaak nog onduidelijk is en men geen enkel risico wil nemen na de incidenten met explosieven van de voorbije weken, weliswaar in Antwerpen-Noord. Rond 8 uur werd de straat weer vrijgegeven. De wagens werden weggetakeld.

Explosievenhond

Of er inderdaad mogelijk kwaad opzet in het spel is, zal nog moeten blijken. Een deskundige moet uitsluitsel geven over de precieze oorzaak.

'We laten niets aan het toeval over, gezien het klimaat in Antwerpen', zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. 'Maar momenteel is er geen aanwijzing van een link naar eerdere geweldsdelicten in Antwerpen-Noord.'

Een explosievenhond kwam ter plaatse 'om bepaalde zaken uit te sluiten'. Het incident vond plaats ter hoogte van de school Don Bosco, op de parking van de kerk.