Vermassen haalt uit naar vader vermoorde tiener: ‘Hij zou beter zwijgen’
Advocaat Jef Vermassen Foto: BELGA

Advocaat Jef Vermassen, de raadsman van neurochirurge Mehrnaz Didgar die haar dochter vermoordde, haalt hard uit naar de vader van het slachtoffer. Die stuurde vrijdag een emotionele brief uit. ‘Hij moet zich niet moeien. De strafmaat is iets tussen de procureur en de verdediging’, zei Vermassen in het VTM-Nieuws.

De Leuvense neurochirurg Mehrnaz Didgar (51) werd donderdagavond veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel voor de moord op haar 14-jarige dochter Eline Pans. Een zeer milde straf, waardoor ze vrijdag al vrijkwam. De vader van het slachtoffer, Steven Pans, reageerde daar vrijdag verbolgen op. ‘Het verdict: de zwaarste straf of levenslang voor de vader, de familie en vrienden’, schrijft hij in een open brief.

Vermassen slaat nu opvallend scherp terug naar Steven Pans. Naar eigen zeggen stoort het hem dat de vader zijn teleurstelling over de straf publiekelijk uitdrukt. En dat Pans dat deed in aanwezigheid van zijn advocaat, vindt Vermassen al helemaal ongehoord.

‘Daar zit nu een advocaat bij die natuurlijk niks van Assisen en strafrecht kent. Die advocaat zegt dat dit een verkeerd signaal is. Hij mag dat niet doen’, zegt Vermassen. ‘Dat is zelfs deontologisch niet correct. De burgerlijke partij moet daarin zwijgen. De strafmaat is iets tussen de procureur en de verdediging.’

‘Het liefje’

Nog scherper was Vermassen voor de nieuwe vriendin van Steven Pans, met wie de man een nieuw leven probeert op te bouwen. Vermassen omschreef de vrouw in de VTM-studio geringschattend als ‘het liefje’ en suggereerde dat Steven Pans onder haar invloed veel strenger is geworden voor zijn ex-vrouw Didgar.

‘Voor meneer Pans zijn liefje had, zei hij nog dat zijn ex-vrouw niet gestraft hoefde te worden. Hij vond dat haar grootste straf is dat ze haar kind kwijt is. Dat staat in het dossier’, zei Vermassen. ‘Nu is dat ineens niet waar, nu is dat iets totaal anders. Dat vind ik spijtig. Zijn liefje jaagt hem op. Ze zou hem beter rust gunnen.’