Neymar riskeert schorsing van drie speeldagen na scheldtirade bij uitschakeling in Champions League
Foto: Photo News

De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de disciplinaire procedure opgestart tegen de Braziliaanse stervoetballer Neymar van Paris Saint-Germain voor beledigingen aan het adres van de scheidsrechter na afloop van de met 1-3 verloren terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Manchester United.

Door die nederlaag werd PSG ondanks een 0-2 zege op Old Trafford alsnog uitgeschakeld en zo werden de achtste finales voor de zoveelste keer het eindstation. Dat leverde frustraties op bij de Braziliaan. De geblesseerde Neymar zag vanaf de tribune dat zijn elftal in blessuretijd een strafschop tegen kreeg, nadat de bal na een schot van Diogo Dalot de elleboog van Presnel Kimpembe had geraakt. Marcus Rashford benutte de penalty en de Manchester United bereikte daardoor alsnog de kwartfinales. “Dit is een schande!”, schreef Neymar na afloop op Instagram. “Ze zetten vier mensen die geen verstand van voetbal hebben daar neer om naar een herhaling in slow motion te kijken. Dit is onmogelijk! Hoe kan die jongen zijn hand achter zijn rug houden?”

De UEFA liet eerder al weten een onderzoek te starten, deze keer werd duidelijk dat het op basis van artikel 15.d is en dus riskeert de Braziliaanse international volgend seizoen een schorsing van drie speeldagen. (belga)