Kompass Klub waarschijnlijk sneller weer open

De kans dat Kompass Klub volgende week terug opent, wordt groter. Vrijdag gaf de auditeur van de Raad van State een positief advies. Dinsdag volgt de uitspraak.

Kompass Klub ging vrijdag met een goed gevoel het weekend in. Het evenement van vrijdagavond moest door een tijdelijke sluiting wel worden verplaatst naar Antwerpen, maar eerder op de dag kreeg ‘de beste nachtclub van ons land’ wel goed nieuws vanuit Brussel.

Jens Grieten, uitbater van Kompass Klub had bij de Raad van State klacht neergelegd tegen de Stad Gent om de tijdelijke sluiting van de club door burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) aan te vechten. De zaak werd vrijdag behandeld en de auditeur van de Raad van State gaf een positief advies.

Dat wil nog niet zeggen dat de club de deuren terug mag openen. ‘Maar, het is wel een stap in de goede richting. Dinsdag doet de Raad van State een definitieve uitspraak’, zegt Els Vereecke, de advocate die samen met advocaat Walter Damen optreedt voor Kompass Klub. Vaak wordt het advies van de auditeur wel gevolgd.

Burgemeester De Clercq beval de tijdelijke sluiting na herhaaldelijke inbreuken op de drugswetgeving. Het meest tragische incident deed zich eind januari voor, toen een werknemer van de club overleed mede door de inname van een hoge dosis XTC. Een week later moest in Kompass Klub iemand worden gereanimeerd.