Onderwijs, migratie, klimaat: het zijn thema’s die ons allemaal raken en waar we vaak sterke meningen over hebben. Het andere standpunt lijkt vaak moeilijk te begrijpen. Want uw vrienden kijken vaak hetzelfde naar de wereld als u. Hoe vaak praat u over deze en andere thema’s met iemand met een andere visie?

De Standaard geeft u de kans om in gesprek te gaan met iemand die anders denkt. We bundelen daarvoor de krachten met Knack, StampMedia en Bruzz. Op al deze websites vindt u vragen terug als ‘Bent u bereid in te leveren voor het klimaat’ of ‘Benadeelt ons onderwijs de sterkste leerlingen?’ In april koppelen we kandidaten aan buurtbewoners die op zoveel mogelijk vragen een verschillend antwoord gaven.

Op 4 mei gaan duizenden Vlamingen het gesprek aan in hun buurt. Een week later, op 11 mei, kan u samenkomen met iemand uit een ander Europees land. Voor dat Europese evenement werkt De Standaard samen met media uit vijftien Europese landen, waaronder Zeit Online, Arte, Financial Times, Der Standard, La Repubblica …

Inschrijven kan nog steeds op www.standaard.be/hetgrotegelijk.