Neurochirurge vrijgelaten na veroordeling voor moord op tienerdochter
Foto: Boumediene Belbachir
Mehrnaz Didgar is vrijdagochtend om 9.15 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hasselt. Ze werd opgehaald door een andere vrouw.

Het assisenhof van Leuven had de 51-jarige Didgar donderdagnamiddag schuldig bevonden aan moord op haar 14-jarige dochter. De neurochirurge van UZ Leuven bracht Eline Pans door verstikking om het leven op haar appartement in Leuven op 26 juli 2017.

Het hof veroordeelde haar daarvoor tot vijf jaar cel met uitstel onder probatievoorwaarden. Didgar mag binnen die vijf jaar geen nieuwe feiten plegen en ze moet een vaste woonplaats hebben. Belangrijkste voorwaarde is dat Didgar zich medisch en psychologisch laat begeleiden. In een eerste fase moet dat gebeuren via een residentiële opname. De duur wordt bepaald door de artsen en therapeuten in het psychiatrische centrum. Didgar moet de behandeling volgen zolang zij dat nodig achten.

Opgehaald door vrouw

Didgar werd vrijdagochtend rond 9.15 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hasselt. Ze werd opgehaald door de vrouw waarnaar haar advocaat Jef Vermassen in zijn pleidooi verwezen had als de vrouw die haar zou opvangen na een eventuele vrijlating. De dame in kwestie was toen opgestaan, maar voorlopig is niet duidelijk wie ze is.