Opnieuw treinverkeer tussen Herentals en Turnhout
Foto: mph
Tussen Herentals en Turnhout is sinds 13.45 uur vrijdagmiddag opnieuw treinverkeer mogelijk, na de aanrijding tussen een trein en een bestelwagen van bpost in de ochtend. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Hij verwacht dat de gevolgsvertragingen tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

De aanrijding gebeurde vrijdagochtend om 5.20 uur aan een overweg in Lichtaart. Sindsdien was geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Turnhout. De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Daarna zijn er door de NMBS ook vervangbussen ingelegd.

Het voertuig werd tegen 12 uur getakeld. De trein die door de impact beschadigd was, is rond 13 uur weggesleept naar de NMBS-werkplaats in Mechelen. 'Daarna is de spoorinfrastructuur verder gecontroleerd op schade', aldus nog Petit. De slagboom werd hersteld en aan de overweg werden kleinere herstellingswerkzaamheden uitgevoerd.

Treinreizigers moeten nog rekening houden met gevolgsvertragingen, maar Petit verwacht dat die tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

Bij het ongeval vielen geen gewonden. De bestuurder was tijdig uit het voertuig geraakt.