“Verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo doet Juventus uitwijken naar Azië”
Foto: REUTERS

Juventus zakt komende zomer niet af naar de Verenigde Staten, maar kiest in de plaats daarvan voor een tour in Azië omdat sterspeler Cristiano Ronaldo het onderwerp is van een in de VS geopend onderzoek naar verkrachting, zo beweert de krant The New York Times donderdag.

Juve neemt al jaren deel aan de International Champions Cup, een seizoensvoorbereidend toernooi waarvan bijna alle wedstrijden in de Verenigde Staten gespeeld worden. Volgens de Amerikaanse krant zijn de organisatoren van het toernooi er nu mee akkoord gegaan de wedstrijden van de Italiaanse club te verplaatsen naar Azië, meer dan waarschijnlijk naar China en Singapore. Op die manier loopt de Portugese international geen gevaar om gearresteerd te worden, eenmaal hij voet op Amerikaanse bodem zet. Het definitieve programma van de International Champions Cup wordt op 27 maart bekendgemaakt.

“Verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo doet Juventus uitwijken naar Azië”
Foto: Photo News

In de herfst van vorig jaar werd het onderzoek naar een mogelijke verkrachtingszaak in 2009, waarbij topvoetballer Cristiano Ronaldo betrokken zou zijn geweest, heropend door de politie van Las Vegas, na berichtgeving in Der Spiegel. In het Duitse magazine kwam de 34-jarige Kathryn Mayorga voor het eerst met haar verhaal naar buiten. Nadat de Portugese stervoetballer haar in 2009 had verkracht, betaalde hij haar naar verluidt 375.000 dollar (ongeveer 324.000 euro) opdat ze zou zwijgen over de bewuste nacht. De superster ontkent de aantijgingen en stelt dat de seks met wederzijdse instemming gebeurde.

Geen schorsing voor Ronaldo na obscene gebaren

Donderdag volgde wel nog goed nieuws voor Cristiano Ronaldo. De topschutter van Juventus kan op 10 april in Amsterdam gewoon meedoen tegen Ajax in de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League. De Disciplinaire Commissie van de UEFA besloot hem geen schorsing op te leggen voor het maken van obscene gebaren in het gewonnen duel met Atlético Madrid (3-0) in de achtste finales. De Portugese stervoetballer moet wel een boete van 20.000 euro betalen.

“Verkrachtingszaak rond Cristiano Ronaldo doet Juventus uitwijken naar Azië”
Foto: AFP

Ronaldo was de grote man in de return. Nadat Atlético op eigen veld met 2-0 had gewonnen, was een ruime zege nodig voor Juventus. Ronaldo scoorde drie keer en gaf na zijn derde treffer een imitatie van het gebaar waarmee Atlético-coach Diego Simeone de zege in het eerste duel had gevierd. De Argentijn deed dat met zijn handen voor zijn kruis, naar eigen zeggen om te symboliseren dat zijn eigen team ‘cojones’ oftewel ballen had getoond. Simeone ontliep eveneens een schorsing en kreeg ook een boete van 20.000 euro.