CDH-kopstuk wordt verdacht van verkiezingsfraude met volmachten
Dimitri Fourny Foto: BELGA

In Neufchâteau zijn 21 mensen opgepakt voor fraude met volmachten bij de verkiezingen van 14 oktober vorig jaar. CDH-kopstuk en plaatsvervangend burgemeester Dimitri Fourny is een van de verdachten.

Het probleem draait om 18 verdachte volmachten van bewoners van een rusthuis 'le Clos du seigneur' die zelf niet aan de verkiezingen konden deelnemen. Het Openbaar Ministerie startte een onderzoek na een klacht. 21 verdachten in de zaak zijn opgepakt. De 18 volmachten zouden zijn gebruikt om stemmen te ronselen voor de lijst ‘Agir Ensemble’ van Fourny.

Drie van de 21 verdachten stonden op de lijst 'Agir Ensemble'. Fourny laat zelf weten dat hij een van hen is. Hij wordt naar eigen zeggen aangeklaagd. Fourny is fractieleider van CDH in het Waals parlement. Hij heeft naar eigen zeggen geen enkele fout gemaakt en is 'geen crimineel'. 

De 21 personen worden verdacht van schriftvervalsing, misbruik van vertrouwen, misbruik van personen in een kwetsbare positie en deelname aan criminele organisatie.

In Neufchâteau is er nog steeds geen gemeenteraad geïnstalleerd, en dus ook geen bestuur. Mogelijk moeten de inwoners opnieuw naar de stembus. Daarover moet de gouverneur beslissen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig