Brussels Airlines schrapt tien vluchten door stakingsacties
Archiefbeeld Foto: Photo News

De stakingsacties van Skeyes leiden tot nog meer problemen bij de luchthavens in ons land. Brussels Airlines schrapt vanmiddag tien vertrekkende vluchten op Brussels Airport.

Brussels Airlines neemt de maatregel om nog meer vertragingen te vermijden later vandaag. De geannuleerde vluchten hebben Europese bestemmingen, waar Brussels Airlines meermaals per dag op vliegt. Lyon en Genève bijvoorbeeld.

De vertragingen lopen zwaar op, door de acties van luchtverkeersleider Skeyes. ‘Onze vluchten kennen momenteel vertragingen van een half uur tot 2,5 uur, maar de meeste vertragingen gaan richting 2,5 uur’, aldus woordvoerster Kim Daenen. ‘Alle langeafstandsvluchten kennen vertragingen. Er zijn veel gemiste connecties.’

Brussels Airlines kreeg om 08.00 uur te horen dat op Zaventem maar 15 vluchten per uur kunnen vertrekken en landen. Normaal zijn dat er 39. De acties bij Skeyes hebben een negatieve weerklank op de hele sector, klinkt het bij Brussels Airlines.

Skeyes voert vandaag ook acties op de luchthavens van Charleroi, Antwerpen, Oostende en Luik. Op de luchthaven van Charleroi werden donderdag meerdere vertrekkende vluchten uitgesteld tot na 09.00 uur.