Niet naar beneden kijken, wél naar Alex Honnold die El Capitán onbeveiligd beklimt
Free Solo Foto: rr
Een verticale wand van bijna één kilometer hoog: wie hoogtevrees heeft, kijkt beter niet naar de docu 'Free Solo' vanavond. Of wel, veiliger kan u niet zijn dan in uw zetel. Of misschien kijkt u liever binnen bij zeven therapeuten? Had u iets vrolijker in gedachten, dan wenkt 'Studio Tarara: de sketchshow'.

Terzake

Canvas 20.00-20.30 uur

Wouter Beke (CD&V) vertelt over het hoe en waarom van zijn poging om de Hongaarse premier Viktor Orban naar de uitgang van de Europese Volkspartij te begeleiden. Dirk Van Damme, onderwijsexpert bij de Oeso, laat zijn licht schijnen over de onderwijsstaking van vandaag.

De Afspraak

Canvas 20.30-21.00 uur

Hendrik Vos (UGent) schetst wat de inzet is voor Viktor Orban in zijn strijd om bij de EVP te blijven. Daarna kijkt Canvas vooruit op de Pano-reportage over kinderprostitutie op Eén vanavond. Bart Schols praat alvast met Zuhal Demir (N-VA) en John Crombez (SP.A) over de kwestie. Krista Bracke, voormalige Radio 1-presentatrice, krijgt het laatste woord. Vrijdag ontvangt ze een eredoctoraat aan de UGent, vandaag komt ze spreken over haar leven met een immuunziekte. 

Free Solo

National Geographic 21.00-22.30 uur

De duizelingwekkende winnaar van de Oscar voor beste documentaire loopt nog in de zalen, en is toch al op tv. Alex Honnold beklimt anderhalf uur lang de rotswand El Capitán in Yosemite Park in Californië, zonder enige vorm van beveiliging. Spoiler: Honnold leeft nog. Advies: niet naar beneden kijken.

Therapie

Canvas 21.20-22.05 uur

Nieuwe humaninterestreeks, gemaakt door Panenka, het productiehuis van Tom Lenaerts. Acht weken lang mogen we binnenkijken in de sessies van zeven therapeuten. De ‘patiënten’ komen niet in beeld om privacyredenen, maar toch: zo beklijvend als een wand vol post-its.

Studio Tarara: de sketchshow

VTM 20.35-21.15 uur

Wedden dat deze bundeling van de (gewild) flauwe sketches uit Studio Tarara hogere kijkcijfers haalt en beter onthaald wordt dan Studio Tarara zelf? Leer ons de kijker kennen!