Al 90.000 euro ingezameld voor slachtoffers Utrecht
Bloemen voor de slachtoffers Foto: AP

Een inzamelingsactie voor de begrafeniskosten van een van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Utrecht heeft alle verwachtingen overtroffen. Het geld zal nu worden verdeeld over alle slachtoffers en nabestaanden.

Een buurvrouw van de 19-jarige Roos, die de schietpartij op een tram in Utrecht maandagochtend niet heeft overleefd, lanceerde een inzamelingsactie voor de begrafeniskosten van het meisje. ‘Mijn buurman heeft het niet breed. Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter wil ik hem graag ondersteunen’, schreef Martje Beniest-Kleppe bij de oproep.

Daar werd massaal gehoor aangegeven en het doel van 2.500 euro werd moeiteloos overschreden. De teller staat intussen op ruim 90.000 euro, en de donaties lopen nog steeds binnen.

De vrouw heeft daarom besloten om met het geld een stichting op te zetten voor alle slachtoffers en nabestaanden van het schietincident. Naast drie doden vielen er ook vijf gewonden. ‘We zullen met Slachtofferhulp Nederland samenwerken om het geld op de juiste plaats te krijgen’, klinkt het.