Rode Duivels moeten ook Romelu Lukaku missen in belangrijke match tegen Rusland: “Misschien is hij nog inzetbaar in Cyprus”
Foto: Photo News

Romelu Lukaku moet de EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels van donderdag tegen Rusland missen door een blessure, maar raakt misschien tijdig klaar om zondag in Cyprus mee te doen. Dat zei bondscoach Roberto Martinez op een persmoment woensdagmiddag.

“We willen hem fit krijgen maar voorlopig is hij niet beschikbaar. Romelu Lukaku is deel van de geschiedenis van het Belgische voetbal. Hij is onze recordtopschutter. Maar hij moet fit zijn”, vertelde Martinez woensdagmiddag. “Romelu Lukaku blijft bij de groep. We beslissen na de wedstrijd tegen Rusland of hij inzetbaar is op Cyprus.”

Naast Lukaku moet Martinez ook Vincent Kompany, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Thomas Meunier en Mousa Dembélé missen. Maar van een B-ploeg bij de Belgen wilde Martinez niet weten. “Blessures en schorsingen maken deel uit van het voetbal. Maar iedereen die morgen op het veld staat heeft er hard voor gewerkt en verdient te spelen. Het is jammer voor de jongens die er niet bij zijn, maar mijn ploeg is klaar voor morgen.”

“Tielemans en Dendoncker zijn geen jonge jongens meer. Ze hebben WK-wedstrijden gespeeld en hebben ervaring. Rusland zal een goeie test zijn. Dat hebben ze bewezen op het WK tegen Spanje.”

LEES OOK. De reglementswijziging die de Rode Duivels nog zuur kan opbreken mocht het fout lopen tegen Rusland