Kunstwerk geschilderd met mensenbloed en zombiekwijl
‘28 days later...’ altijd oppassen als je het vuur uit je sloffen loopt.
Van een portret van de presidentskandidaten in de VS tot grensoverschrijdend gedrag in de VTM-studios of een zombiefilm van de hand van de maker van Trainspotting: de tv-avond staat in het teken van afgrijzen.
 • Terzake (Canvas, 20.00-20.30 uur)
  Wat gebeurt er allemaal in Antwerpen? Een (opgenomen) gesprek met burgemeester Bart De Wever (N-VA). Journalist Alain Gerlache analyseert de problemen van de MR van Charles Michel. Tot slot is er een reportage van Björn Soenens over afvalverbranding in het Amerikaanse Pennsylvania.
   
 • De afspraak (Canvas, 20.30-21.00 uur)
  Advocaat John Maes buigt zich over de gebeurtenissen in Antwerpen. Lorin Parys (N-VA) en onderzoekster Karen Celis gaan in debat over de vraag of de standpunten van N-VA en Vlaams Belang echt zo dicht bij elkaar aanleunen. Tot slot licht Michiel Vos de eerste lichting presidentskandidaten voor de Verenigde Staten toe.
   
 • Studio Tarara (VTM 20.35-21.40 uur)
  Deze reeks gaat steeds nadrukkelijker over grensoverschrijdend gedrag. Een mens zou op den duur hopen dat het die vetzak van een Jean Van Hoof is die van het VTM-dak is getuimeld. (Als dat zo blijkt te zijn, dan was dit geen spoiler, maar een juiste gok.)
   
 • 28 Days later... (Q2 22.25-0.20 uur)
  Als Danny Boyle (Trainspotting) een horrorfilm maakt, dan is dat een kunstwerkje, geschilderd met mensenbloed en zombiekwijl. Mooi woord, eigenlijk, ‘zombiekwijl’. Las u het ook eerst als een samenstelling van ‘zombiek’ en ‘wijl’?
   
 • Il Miracolo (Canvas 23.10-23.55 uur)
  Bejubeld en gelauwerd, deze Italiaanse politieke thrillerserie, bedacht door de Italiaanse succesauteur Niccolò Ammaniti, geroemd vanwege zijn uitzinnige verhalen. Deze reeks handelt over een Mariabeeld dat tranen van bloed huilt, tegen de achtergrond van een nakende Italexit.