Man komt om het leven bij werken aan woning in Diksmuide
Foto: rr

Bij afbraakwerken met een hoogtewerker aan een woning in Diksmuide is een stuk van de gevel naar beneden gekomen. Eén man kwam om het leven, een tweede raakte zwaargewond.

In het centrum van Diksmuide, in de Stovestraat, waren twee mannen in een hoogtewerker 12 meter boven de grond aan het werk aan de gevel van een oude schoenwinkel. Bij de afbraakwerken kwam plots de volledige gevel en een plafond naar beneden.

De brokstukken belandden op het bakje van de hoogtewerker waardoor dat kantelde en de mannen zwaar ten val kwamen. Eén van de twee, een man van 24 uit Wetteren, kwam terecht op een container vol brokstukken. Hij was op slag dood.  Zijn collega (44) uit Gent geraakte zwaargewond.

De MUG-helikopter kwam snel ter plaatse en bracht de zwaargewonde arbeider naar het ziekenhuis. Hij zou in levensgevaar verkeren.

Onderzoek

Het arbeidsauditoraat zal een onderzoek voeren naar de precieze omstandigheden van het dodelijke arbeidsongeval. De inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk gaat na of er inbreuken waren op de welzijnswetgeving en of de voorschriften in verband met de arbeidsveiligheid werden nageleefd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in