Armani kleedt de Azzurri
Gejuich bij de Azzurri: het sponsorcontract met Armani is binnen Foto: Photo News

Het is een publiek geheim dat topvoetballers een zwak hebben voor designmode. De Squadra Azzurra zit alvast goed voor de volgende vier jaar.

De Italiaanse voetbalfederatie heeft een contract getekend met Emporio Armani voor de outfits die Balotelli en co. naast het veld kunnen dragen. Ook de beloftenploeg en het vrouwenteam zullen de komende vier jaar door het Italiaanse modelabel worden uitgedost.

‘Ik heb een garderobe gecreëerd die aansluit bij mij visie, voor atleten die constant onderweg zijn. Het is een andere manier om het Italiaans stijlgevoel aan de wereld te tonen’, aldus modeontwerper Giorgio Armani. Bij het uniform horen ook schoenen, een jas, rugzak, riem en kleine lederwaren.

Armani is lang niet aan zijn proefstuk toe. In 1994 mocht hij de nationale voetbalploeg al eens kleden voor het Wereldkampioenschap. Daarna heeft hij de spelers van de Britse nationale voetbalploeg én van verschillende clubs zoals Newcastle, Chelsea en Bayern München wel eens gekleed.

Topvoetballers Christiano Ronaldo, David Beckham en Luis Figo stonden al eens model voor hem. Tot slot tekende Armani in 2012 en 2016 ook de outfits van de Italiaanse sporters tijdens de Olympische Spelen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig