Italiaanse regering houdt opnieuw boot van ngo met 49 migranten tegen
Schepen van de Italiaanse kustwacht bij het eiland Lampedusa Foto: AP

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini weigert om een reddingsschip met 49 migranten aan boord in Italië te laten aanmeren. Daardoor zitten er opnieuw migranten die gered zijn op de Middellandse Zee vast op zee.

De ngo Mediterranea pikte maandag de migranten, die in een rubberen bootje onderweg waren, zo’n 78 kilometer van de Libische kust op.

‘De migranten kunnen genezen, gevoed en gekleed worden en kunnen allerlei middelen voor hun comfort krijgen, maar wat mij betreft en met mijn toestemming, zullen ze geen voet aan land zetten in Italië’, zei Salvini dinsdag aan tv-zender SkyTG24. Het schip van Mediterranea ligt momenteel voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa.

De Italiaan beschuldigde de ngo ervan aan te zetten tot ‘illegale migratie’ door een reddingsoperatie van de Libische kustwacht tegen te houden. De Libische kustwacht zou de migranten opnieuw naar Libië hebben gestuurd.

Het kabinet van Salvini gaf de politie, de marine en de kustwacht ook de opdracht om alles eraan te doen om de illegale aankomst van migranten in Italië tegen te houden.