De federale politie van Dendermonde heeft een verdachte opgepakt voor de moord op Jens De Block, in 2000. Het levenloze lichaam van de 29-jarige bouwvakker werd toen gevonden op een parking in Sint-Niklaas. Hierboven vindt u een fragment uit het archief van TVO, dat dateert uit 2000.

Bouwvakker Jens De Block (toen 29) uit Kieldrecht werd op zondag 22 oktober 2000 om 6.40 uur dood aangetroffen op een parking aan de Houtbriel in Sint-Niklaas. De man was in het gezicht verwond met een stukgeslagen bierglas en had ook twee messteken in de nek gekregen. Een van die messteken haalde een slagader open, De Block bloedde dood. De moordenaar of moordenaars probeerden ook met een mes in het been van hun slachtoffer te steken maar hun wapen raakte niet door diens stevige motorpak.

Het onderzoek van de toenmalige Federale Gerechtelijke Politie Dendermonde draaide op niets uit. Er konden geen verdachten aangewezen worden. 

Moderne technieken

Maandag, meer dan 18 jaar na de moord, werd toch een 43-jarige verdachte opgepakt, meldt het parket van Oost-Vlaanderen dinsdag. De doorbraak in deze cold case komt er volgens het parket nadat de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen, samen met het parket, het dossier opnieuw onderzocht heeft.

Via moderne technieken is het tot een doorbraak gekomen, aldus het parket. De verdachte werd opgepakt in Buggenhout. Hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die zal beslissen over zijn aanhouding.

Het onderzoek naar eventuele mededaders loopt nog.