Een explosief is vannacht ontploft in de Biekorfstraat aan Park Spoor Noord in Antwerpen. Dat gebeurde net als vorige nacht onder een geparkeerde wagen, die vuur vatte en grote schade opliep. De straat werd afgesloten door de politie op vraag van het parket.

De ontploffing deed zich voor rond 3.20 uur. Een springtuig ontplofte onder een geparkeerde wagen in de Biekorfstraat. ‘Het voertuig heeft daardoor vuur gevat en heeft grote schade opgelopen’, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. ‘Ook een viertal andere auto’s raakte beschadigd en de gevel van één woning raakte lichtbeschadigd.’

De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en om samen met de politie en ontmijningsdienst DOVO na te gaan of er nog explosieven in de buurt aanwezig waren. ‘Dat was niet het geval’, zegt Migom.

De politie en het gerechtelijk labo voeren een onderzoek. De straat bleef nog even afgesloten op vraag ven het parket, ook nadat het voertuig weggetakeld was.

Opnieuw ontploffing

Vorige nacht was ook in Antwerpen, in de De Pretstraat, al een explosief tot ontploffing gekomen. De schade viel daar relatief mee: een vijftal wagens raakte beschadigd, maar niet al te ernstig. In de weken voordien waren ook al enkele wagens uitgebrand door ontplofte granaten. Ook in de Biekorfstraa, op 6 maart, precies waar het incident vannacht gebeurde.

Het vermoeden is dat die incidenten kaderen in het drugsmilieu.

Sinds 2016 werden al meer dan zestig granaataanslagen, brandstichtingen, schietpartijen en ontvoeringen aan het drugsmilieu gelinkt. Het eigenlijke aantal gewelddadige incidenten ligt waarschijnlijk nog hoger. In het milieu is sprake van inbraken, home invasions, aframmelingen, ontvoeringen en folterpraktijken. De slachtoffers deden nooit aangifte, van alle ‘incidenten’ werd er maar één opgelost. ‘Vaak weigeren de slachtoffers ook mee te werken’, verklaren de speurders.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig