maandag 18 maart 2019 - Unknown
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

dS Podcast | Uitgelegd #02

Die Brexit-puinhoop, hoe kwamen we daar nu ook weer in terecht?

Chaos. Verbijstering. Paniek. De Britten kwamen vorige week woorden en gevoelens tekort voor de zoveelste week vol onverwachte wendingen in de Brexit-soap. Maar weet iemand eigenlijk nog hoe we daarin terecht kwamen?

Op 23 juni 2016 gebeurt wat bijna niemand had zien aankomen. De Britten spreken zich in een referendum uit voor de Brexit. Het is de verbijsterende uitkomst van een spelletje politieke poker. De regering heeft geen scenario klaar liggen. En ook deskundigen zijn compleet verrast. Hoe is het zo ver kunnen komen?

Dominique Minten is buitenlandredacteur bij De Standaard. Hij is die dagen in Londen om verslag uit te brengen voor de krant. Maar ook in de jaren voordien reisde hij vaak door het Verenigd Koninkrijk.

In deze podcast schetst hij het beeld van een land dat al jaren op een crisis afstevent. Een verhaal over een diepe, diepe kloof tussen arm en rijk, tussen hipsters in Londen en working poor in het noorden van Engeland, tussen Westminster en het buitengebied. Een beeld van de Brexit als noodkreet.

 

Vragen of opmerkingen

uitgelegd@standaard.be

Credits

RedactieKaat Schaubroeck, Wouter Van Driessche, Dominique Minten
StemMona Jünger
AudioproductieBrecht Plasschaert
Extra montageMona Jünger en Lara Braeken
MuziekBrecht Plasschaert
EindredactieWouter Van Driessche

Over Uitgelegd

De wereld is ingewikkeld. Maar op maandag is er Uitgelegd, uw spiekbriefje voor de week die komt. In deze podcast voorziet Kaat Schaubroeck een actueel thema van duiding. Ze gaat daarbij geen vraag uit de weg. En geen antwoord ook.