PS wil extreemrechtse dreiging in België opnieuw evalueren
Foto: BELGA

PS-fractieleider Ahmed Laaouej heeft Kamervoorzitter Siegfried Bracke gevraagd om zo snel mogelijk de politie- en inlichtingendiensten samen te roepen. Hij wil dat het parlement met hen en de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken de extreemrechtse dreiging in België opnieuw evalueert.

Laaouej deed dit de dag na de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, waarbij 49 mensen door een extreemrechtse terrorist werden gedood.

‘Voorgaande rapporten maakten melding van een stijging van die dreiging, en na wat er in Nieuw-Zeeland is gebeurd moeten we dit risico opnieuw evalueren’, liet Laaouej zaterdag weten aan het persagentschap Belga. ‘Dat heeft niet tot doel, paniek te zaaien onder de bevolking, wel om een besmettingseffect te voorkomen’.

Laaouej, die naast Kamerfractieleider ook burgemeester van Koekelberg is, heeft van de korpschef van de politiezone West (Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg) de garantie gekregen dat de zone in staat van verhoogde waakzaamheid is gebracht. Dat gebeurt onder andere door meer politiepatrouilles in de buurt van moskeeën.