Michael Jackson-fanclubs klagen slachtoffers uit documentaire aan
Jackson en James Safechuck Foto: Getty Images

Drie Franse fanclubs van Michael Jackson hebben Wade Robson en James Safechuck, die de overleden popster in de documentaire ‘Leaving Neverland’ van jarenlang seksueel misbruik beschuldigen, voor de rechter van Orléans gedaagd.

De verenigingen ‘Michael Jackson Community’, ‘MJ Street’ en ‘On the line’, willen de beschuldigingen van pedofilie ontkrachten. ‘Wat ze willen is een principiële veroordeling’, legde hun advocaat Emmanuel Ludot uit.

De advocaat daagde Wade Robson en James Safechuck voor de rechtbank van eerste aanleg in Orléans. Een eerste hoorzitting is vastgelegd voor 4 juli om 9 uur. Leaving Neverland is een ‘echte lynchpartij’, klinkt het in de dagvaarding waarin Robson en Safechuck zich schuldig maakten aan ‘de ernstige en grove aantasting van de nagedachtenis van een overledene’, wat verboden is volgens de Franse wet.

De documentaire Leaving Neverland werd begin maart op het Amerikaanse kanaal HBO uitgezonden. Vier uur lang worden de twee mannen en hun families aan het woord gelaten over het seksueel misbruik door Michael Jackson dat zij naar eigen zeggen jarenlang ondergingen.