Louis Vuitton in de problemen door Michael Jackson
Een kledingstuk uit de collectie van Louis Vuitton Foto: © Catwalkpictures

Voor het Franse modehuis Louis Vuitton komt de omstreden documentaire ‘Leaving Neverland’ heel ongelegen. Creatief directeur Virgil Abloh heeft zijn tweede collectie voor het huis voor een deel aan Michael Jackson gewijd. Dat zou hem nu weleens zuur kunnen opbreken.

Virgil Abloh stelde in januari tijdens de mannenmodeweek in Parijs zijn tweede collectie voor Louis Vuitton voor, en dat was voor een deel een ode aan wijlen Michael Jackson. Glitterhandschoenen à la Jackson vormen de rode draad doorheen de collectie en er zijn ook T-shirts verkrijgbaar met afbeeldingen van de popster zijn dansvoeten.

Amper een week later ging de inmiddels felbesproken documentaire ‘Leaving Neverland’ waarin twee mannen Jackson (opnieuw) beschuldigen van seksueel misbruik in première op het Sundance Film Festival en nu stellen sommigen het eerbetoon van Abloh in vraag.

De ontwerper zei onlangs in een interview met The New Yorker dat hij helemaal niet wist dat de documentaire eraan zat te komen. ‘Ik heb Jackson altijd bewonderd om zijn muziek, maar ook omdat hij belangrijk was voor de innovatie van mannenmode’, zei hij. ‘Ik wilde met deze collectie focussen op de muziek die - volgens mij - wereldwijd was geaccepteerd. Ik wilde de aandacht vestigen op zijn goede kant.’

Volgens modewebsite The Business of Fashion worden miljoenen in de mannencollecties gepompt, maar is de divisie maar een klein deeltje van het merk. Als de slecht getimede lijn flopt, zal het huis geen al te grote verliezen lijden. Het is eerder de reputatie van het merk die op het spel staat. Het modehuis heeft voorlopig nog niet op de commotie gereageerd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Revisiting the #LVMenFW19 #LouisVuitton show by @VirgilAbloh. Watch the show at louisvuitton.com

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on