Sergio Herman zet zich in voor jong talent
Andreas en Sarah Caminada (links) rekenen op de hulp van Sergio Herman Foto: Diego Franssens voor Fundaziun Uccelin

Sergio Herman is de eerste internationale mentor van het Fundaziun Uccelin, een organisatie die in het leven werd geroepen door de Zwitserse sterrenchef Andreas Caminada, met als doel om jonge, beloftevolle chefs te begeleiden.

Wie Andreas Caminada niet kent: hij is de eigenaar van driesterrenrestaurant Schloss Schauenstein in het Zwitserse Fürstenau. Op zijn 33ste werd hij de jongste Europese driesterrenchef. Hij heeft intussen een klein imperium gecreëerd met verschillende restaurantconcepten, hotelkamers, een cateringbedrijf en een culinair magazine.

Vier jaar geleden richtte hij het Fundaziun Uccelin op, een stichting die jonge, beloftevolle chefs, maar ook sommeliers en zaalpersoneel, aan een stage helpt in een toonaangevend restaurant. Omdat die vaak onbetaald zijn, is dat niet voor iedereen even evident. De stichting springt dan ook financieel bij.

Opdat zijn stichting kan groeien, rekent Caminada op de hulp van zijn collega’s. De Nederlandse sterrenchef Sergio Herman is de eerste die de vraag kreeg om mentor te worden van de stichting. Zijn naamsbekendheid moet onder meer helpen met het verwerven van fondsen binnen de Benelux.

‘Sergio is niet alleen authentiek en zeer succesvol, maar ook een gerespecteerd rolmodel voor de volgende generatie. Door zijn verschillende gastronomische projecten is hij ook goed geconnecteerd met onze doelgroep. Dat is een enorm voordeel voor ons. Zijn enorme netwerk zal ervoor zorgen dat we meer talent kunnen bereiken’, vertelt Andreas’ echtgenote Sarah Caminada, ceo van Fundaziun Uccelin.

‘Mijn vaardigheden delen met jongere generaties en mijn ervaringen als chef en ondernemer kunnen doorgeven is zowel een zege als een enorme verantwoordelijkheid. Het stemt me daarom erg trots om door deze beweging naar voren te worden geschoven’, klinkt het bij Herman zelf.