Zowat 250 festivalgangers van Tomorrowland Winter zijn in het skigebied Alpe d'Huez geëvacueerd vanwege het slechte weer.

Door de zware sneeuwval en felle wind werd omstreeks 13 uur besloten om de skiliften in Alpe d’Huez te sluiten. De festivalgangers van Tomorrowland Winter, de wintereditie van het dancefestival, kregen daarop een melding op hun gsm.

'De ervaren skiërs werden aangemaand rustig naar beneden te skiën', aldus woordvoerster Debby Wilmsen. 'Maar wie zonder ski’s naar boven was gegaan om te feesten in een van de berghutten, kon niet meer op eigen houtje naar beneden. Daarom zijn we ze in groepen van ongeveer 20 personen gaan ophalen met snowcats.'

Het ging in totaal om zo’n 250 bezoekers, medewerkers en artiesten.

Het eigenlijke festival vindt plaats in het dorp van het skioord en biedt voldoende overdekte locaties voor het geval het bij momenten buiten te koud of te guur zou worden.

In totaal verwacht het dancefestival zo’n 25.000 bezoekers voor deze wintereditie. Op de affiche staan onder meer Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Netsky, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig. Het festival eindigt vrijdag.

Dinsdag wordt weer beter weer voorspeld.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in